Annemarie van Buuren

Ik houd van foto’s die een verhaal vertellen en je meenemen naar een andere wereld. Mijn werk is po√ętisch, mysterieus en soms een beetje duister.

Ik ben afgestudeerd aan de Fotoacademie als autonoom-illustratief fotograaf met digitaal werk, maar niet lang daarna verloor ik mijn hart aan antieke, analoge fotografie. Zo werk ik graag met een houten droge-plaat camera uit 1880. De papieren negatieven en de ongecorrigeerde lenzen geven de beelden een extra dimensie: ze gaan niet langer alleen over ruimte, maar ook over tijd. Ik houd ervan om de analoge beelden een digitale twist te geven waarbij ik verleden en heden, dag en nacht, realiteit en fantasie in elkaar laat overlopen.

Naast mijn  autonome werk fotografeer ik ook voor theatergroep Mugmetdegoudentand

www.plaatwerkfotografie.nl

Sluit Menu