Trudy Beekman

Ik ben opgegroeid in Wageningen. Naast ons huis begonnen de weilanden en ik herinner me vooral de zee van bloemen. Die ‘zee’ mis ik, maar ik tover hem terug met mijn ‘Bermen’: reeksen wilde bloemen die ik teken en schilder in een strook, alsof je als klein kind door de weilanden loopt. Je kijkt op ooghoogte tegen de bloemen aan, precies als een kind van acht. Dat maakt me erg gelukkig.

Deze ‘Bermen’ maak ik ook op bestelling van een bijzondere tuin of verzameling planten. Dit jaar heb ik een aantal van deze opdrachten. Dat houdt wel in dat ik een week in resedence ben om ergens binnen te kunnen werken. Voor een tuineigenaar is het enige nadeel is dat ik de bloemen moet plukken, maar ze worden dan ook vereeuwigd.

Op dit moment is dit één van mijn activiteiten. Meestal ben ik ook bezig met het maken van boeken, die ik zelf schrijf en teken. Verder geef ik lessen (Botanisch) tekenen voor beginners en schetsdagboek/journaling.

Mijn atelier noem ik een Botanisch Atelier. Het is o.a. een collectie natuurvoorwerpen uit het ‘Vindselmuseum’ dat ik had in Amersfoort, een educatieve ruimte en een tuin. Te bekijken als een museum en openbaar toegankelijk op donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag. U bent van harte welkom!

www.trudybeekman.nl

Sluit Menu