Nelleke Douma

In mijn beeldend werk word ik geïnspireerd door de natuur en door muziek. De natuur geeft mij rust, ruimte en vrijheid, begrippen die ik nodig heb om mij te kunnen ontwikkelen. Luisterend naar klassieke muziek ontstaan droomachtige landschappen. De band met de natuur om mij heen wordt intenser, voor mijn gevoel vallen de beleving van bepaalde muziek en de natuur samen.

Wel is een relatie tussen muziek en beeldende kunst individueel zeer verschillend en wordt daardoor ook door iedere toeschouwer anders geïnterpreteerd. Vaak stuurt de muziek mijn lijnen en zie ik in gedachten beelden voortkomen uit de muziek.

Eind 20ste eeuw is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond, dat bij sommige mensen onderlinge verbindingen tussen sommige zintuigen bestaan. Dit wordt synesthesie genoemd en is een neurologisch verschijnsel. Een mogelijk uiting van dit verschijnsel is dat sommige mensen beelden en/of kleuren op muziek zien.

www.nellekedouma.nl

Sluit Menu