Rieneke Gollnau

– Academie Minerva te Groningen.
– Lerarenopleiding tekenen en textiel.

Rieneke Gollnau maakt kleurpotloodtekeningen. Sinds 2016 reist zij in de zomer over de waterwegen van Groningen: die oude diepen die stad en dorpen verbonden met elkaar en met de zee, waarvan het Reitdiep het belangrijkste is. Zij legt de lucht, de oevers, het water vast in tekeningen die nauwgezet zijn, maar een vluchtigheid van de elementen weergeven.

Onder een koepel van blauw
“Mijn onderwerp is het Lauwersmeergebied gezien van af het water. Op de zwerftochten over het Lauwersmeer met sleepboot de “Tender” en m.s “de Eems” heb ik de weidsheid, puurheid en openheid van dit gebied vastgelegd. Het zijn verstilde monumentjes van licht, lucht, water en weidse vlaktes geworden. Gemaakt met niet meer dan 10 tot 12 kleurpotloden.
Het is de essentie en schoonheid van wat ik onderweg zie die ik in mijn tekeningen laat zien.”

www.rienekegollnau.nl

Sluit Menu