Peter Hanson-Alp

Geboren in Engeland en opgegroeid in Kuala Lumpur (Maleisie), Sierra Leone (West Afrika) en Nederland, kan het ook niet anders zijn, dat mijn werkwijze en inspiratie een reflectie is van mijn reislustige leven en de vele indrukken die ik opgedaan heb.

Vooral tijdens mijn jeugd in West Afrika zag ik lokale houtbewerkers en scheepsbouwers aan het werk met voornalelijk handgereedschap, ik stond uren te kijken als zij aan’t werk waren en door die fascinatie kreeg ik een sterk verlangen om hout te bewerken. Het hergebruik van materialen is ook ontstaan in Sierra Leone waar bijna alles hergebruikt wordt, als kinderen waren we altijd bezig oude spulletjes uit elkaar te halen om daarme weer nieuw speelgoed te maken.

Deze twee aspecten komen steeds weer terug in mijn werk: het gebruik van hout dat ik liefdevol verwerk tot voornamelijk realistische sculpturen en het hergebruiken van materialen om bijzondere kleinschalige beelden te maken.

www.nomoli.nl

 

Sluit Menu