Anjet van Linge

Mijn werk ontstaat naar aanleiding van een ervaring of vraag die me bezig houdt. Heeft hoop een schaduwkant? Is de ziel een plek? Als we God hebben afgezworen, bij wie komen we dan om ontferming? Soms is er eerst de vraag, soms eerst een vorm die pas gaandeweg vertelt waar het blijkbaar over gaat.
Ik werk hoofdzakelijk handmatig,. Het fysieke contact tussen beitel en steen, de verwoesting die nodig is om te creëren, de onherroepelijkheid van het werk en het handschrift dat de beitel op de steen achterlaat zijn voor mij essentieel. Het beeld dat zo langzaam ontstaat nodigt me keer op keer uit tot niet weten, tot stil zijn en kijken, zien wat er al is.

Engelse beeldhouwer Richard Perry beschreef mijn werk als spiritueel minimalisme. Ergens past dat wel.
Het vak heb ik geleerd van Adriaan Seelen en  Gerard van Rooij. 
Kijken leerde ik van mijn moeder.

 
 
Sluit Menu