Marjanne Sorgdrager

Edelsmid
Ik leerde op latere leeftijd het traditionele ambacht van goudsmid aan de vakschool in Schoonhoven. In 2008 vestigde ik me in Feerwerd. Vaak is het edelmetaal zilver mijn uitgangspunt. De tint van zilver past bij mijn werkwijze, de textuur is grenzeloos beïnvloedbaar en prachtig bij andere elementen. Maar ook goud wordt gebruikt, vaak in combinatie met zilver. Voor mijn handwerk gebruik ik de oude ambachtelijke technieken, gereedschappen en instrumenten. Als vormen bij toeval ontstaan, speel ik daarmee. Mijn sieraden krijgen vaak organische vormen, grillig en spontaan als de natuur. Ook ontwerp ik sieraden in de combinatie van edelmetalen met stenen, glas, kunststoffen.
Ik werk veel in opdracht. Vaak worden bestaande delen van ingebrachte sieraden weer gebruikt bij nieuw te vormen sieraden, een spannende combinatie van oud en nieuw. Alles in nauw overleg met de opdrachtgever.

In 2018 heb ik de eervolle opdracht gekregen om de nieuwe ambtsketen voor de burgemeester van de gemeente Het Hogeland te ontwerpen.

Mijn sieraden zijn regelmatig te zien bij exposities, zowel in de provincie Groningen, maar ook erbuiten.
Ik hanteer geen vaste openingstijden, gewoon even bellen voor een afspraak. Elke laatste zondag van de maand kan men zonder afspraak een kijkje in het atelier nemen bij de Openatelierroute Route99 ( www.route99.nl) waaraan ik deelneem .

Marjanne Sorgdrager, edelsmid
Oosterweg 4
9892 PJ Feerwerd (Gr.)
Zilver is spreken
www.zilver-is-spreken.nl
ms@zilver-is-spreken.nl
06 81137045

Sluit Menu